Κρήτη: Συνελήφθη ο 32χρονος χειριστής για το ατύχημα με το τζετ σκι – Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 10χρονος

 Μετά τη σύλληψη του εκμισθωτή των θαλασσίων μέσων αναψυχής, συνελήφθη και ο 32χρονος χειριστής του jet ski για το ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 10χρονου στον Μακρύ Γιαλό.

Δείτε:

Κρήτη: Jet ski έπεσε πάνω σε εγκαταστάσεις παραλίας – Σοβαρά τραυματισμένος 10χρονος (Βίντεο)

ΠΑΓΝΗ: Κρίσιμες ώρες για τον 10χρονο που τραυματίστηκε με τζετ σκι στον Μακρύ Γιαλό– Συνελήφθη ο επιχειρηματίας

Σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό, γνωστοποιεί ότι ο 32χρονος χειριστής του jet ski συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 291 παρ.3 του Π.Κ. (παρεμβάσεις στην ασφάλεια της συγκοινωνίας) και 314 παρ. 2 του Π.Κ.(σωματική βλάβη από αμέλεια).

Το 10χρονο αγόρι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι το σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 17:00 της Τετάρτης στην παραλία του Μακρύ Γιαλού. Ο οδηγός του τζετ σκι φέρεται να είχε στα πόδια του το 10χρονο αγοράκι, όταν για άγνωστες μέχρι αυτή τη στιγμή συνθήκες, έχασε τον έλεγχο και παρέκλινε της πορείας του.

O 10χρονος και η οικογένεια του βρίσκονταν στην Κρήτη όπου και απολάμβαναν τις διακοπές τους. Την ώρα που βρίσκονταν στην περιοχή του Ορμού στον Μακρύ Γιαλό, ο 10χρονος αποφάσισε να πάρει το τζετ σκι και να κάνει βόλτα μαζί με τον 32χρονο.

Κατά την επιστροφή τους στην ακτή ο 32χρονος φαίνεται αντί να ελάττωσε ταχύτητα να πάτησε ακόμα πιο πολύ το γκάζι με αποτέλεσμα το Jet ski στο οποίο επέβαιναν να «καρφωθεί» στις ξύλινες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσε η επιχείρηση ενοικίασης του ταχύπλοου στην παραλία Μακρύς Γιαλός.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι δύο. Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για περίθαλψη στα τραύματά του ενώ ο 10χρονος οδηγήθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Όπως είπε στον ALPHA, ο Ηρακλής Κορέας που είναι γιατρός και έσπευσε από τους πρώτους για να βοηθήσει το αγόρι: «Καθόμασταν στην αυλή όταν παρατηρήσαμε ένα τζετ σκι που ερχόταν στον δίαυλο χωρίς να μειώσει ταχύτητα και να πηγαίνει με τελική ταχύτητα. Μας έκανε εντύπωση ότι δεν σταματούσε, περιμέναμε μια μανούβρα. Τελικά το τζετ σκι χάθηκε από το οπτικό μου πεδίο και ακούστηκε ένας δυνατός ήχος πρόσκρουσης».

Τρέχοντας στο σημείο της πρόσκρουσης ο γιατρός που βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές,  είπε ότι «το παιδί καθόταν μπροστά. Όταν βρέθηκα στο σημείο το παιδί ήταν σε ύπτια θέση πάνω στο τζετ σκι και ο ενήλικας δεξιά κάτω από το τζετ σκι. Και οι δύο ήταν αιμόφυρτοι από το κεφάλι. Καλέσαμε άμεσα το 166 και ξεκινήσαμε διαδικασία διασφάλισης των τραυμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί